תפקידהּ של המילה "בית" בהמצאת את הצירופים העבריים החדשים מחקר למורה (Journal of the College of Languages (JCL), 2005)
הקדמההמילה היא יחידה בסיסית ב שפה המתאפיינת בכך שיש לה משמעות ייחודית וביטוי פונטי )בשפה מדוברת (, גרפי)בכתיבה( או מרחבי )בשפת סימנים. ובעיקר המונח מילה מתייחס ל שפות טבעיות או לשפות מתוכננות , אבל הוא קייםגם בשפות מלאכותיות כגון שפות תכנות או שפות לוגיקה . בית היא מהמילות שראינו צריך לחקור אותה מתוךמשמצאנו בה מתפקידים גדולים בפעולה חשובה בתולדות הלשון עהברית שהיא התחדיש, פעולה זו שנכנסה לעברית אחריהחייאתה בתחילת המאה הֿ 20 . הבלשנים והסופרים העבריים שיחקו תפקיד גדול בהתגבשות החשיבות הבולטת שלהמילה בית בעשיית ובהמצאת הביטויים והצירופים העבריים שנעשה להם מקום חשוב בהרכבת משפטי השפה העברית ,למשל בית חֿולים, בית נֿבחרים ועוד. ולמרות שבית היא מילה מקראית אלא שהיא תפסה מקום נכבד בתחדיש הצירופיםהמחודשים מתוך ביאתה עם מילים שונות מבחינת התקופה , כלומר מילים מקראיות , חז"ליות, ימי בֿיניימיות וחדשות ,ופה מופיעה חשיבותה של מילה זו.חומר המחקרהמילה בית ותחדיש המילים בשפ ה העברית על ידי הבלשנים והסופרים העבריים מהווים החומר העיקרי של המחקר .נוסף על חומרים אחרים כמו המילים העבריות המקראיות, החז"ליות, הימי בֿיניימיות והחדשות המצורפות עם בית .