Molla Mehmet Sadık'ın Kerkük'teki Eskide Bulunan Taş Köprü Adlı El Yazısının İncelemesi Açıklaması (Journal of the College of Languages (JCL), 2007)
Yaşıyan kuşağın unutulmaz aruz şairi tanınmış Hacı Mehmet Sadık. İzisilinmez kaybin, bugünkü eski sitil şiirin gerçek sembolu olup yaşadığı bir çağayakın süre içinde yüzlerce ve yüzlerce beyit şiir söylemiş.Her çevrede Türk doğup Türk yaşamak bahtıyarliğiyle övünen ozanımızın ,seçkin bir çok şiirleri vardır.Böylece kitap, dergi ve gazetelerde yayımlanmış sayısız şiirleri yanındabasıma hazır kitaplık şiir ve yazılarıda vardı. Gazetelerde yayımlanan şiirlerinimemleket dertlerine , değerli mert kişilerine gönüllerde yaşıyan ölülerine , yurduve yurttaşı için iyilik güden devlet ve memleket büyüklerine ayırdığınıgörmekteyiz.80Yaralanmış Sadik şairimizde , doğruluk saçan beyitlerinin bir çoğunda,gerçek kişiliğini, yurduna ve yurttaşına olan sevgisini, millet ve milliyetine olanbağlılığını göstermiştir.Bunlara örnek olark onun, şirin ve yaralı Taş köprü için coştuğu bir andaortaya koyduğu açık ve gerçek benliktir.Kerkük'teki bulunan Taş köprü el yazması 27 beytten oluşan, ayrıntılı olarakinceledin ve şiir gayelerini açıkladım.Taş köprünün hikayesinide ele aldık. Bu araştırmanın sonunda Arapca ve